Wat is er gebeurd in 2009

 

Het jaar 2009 zit er bijna op en dus wordt het tijd om jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen bij Stichting Shanka.
Ik kan niet anders zeggen dan dat het in alle opzichten een super mooi jaar is geworden, de balans is nog niet helemaal opgemaakt maar zoals het er nu uitziet is er in 2009 bijna € 7.000,00 op de rekening gestort en dat is echt fantastisch, waarvoor dan ook namens alle kids, HARTELIJK BEDANKT!!

 

In 2009 zag het er lang naar uit dat het weeshuis in Seam Reap opgenomen zou worden in het naastgelegen weeshuis of dat het moest verhuizen naar een zeer ongunstige locatie ver buiten de stad. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen en kan de Happy Family blijven zitten waar ze al een aantal jaren wonen, de blijdschap was groot toen dat nieuws bekend werd.

 

Wat is er gedaan met het geld?????

Zoals een aantal van jullie weten is begin dit jaar de hele toilet/douche-groep onder handen genomen waardoor de kinderen niet meer ´s morgens in één lange rij hoeven te staan.

 

Iedere keer als ik in Siem Reap ben, wordt er voedsel, rijst, vis, saus, noedels, etc. etc. en huishoudelijke benodigdheden gekocht en dat is dit jaar vier keer gebeurd. Twee weken geleden was ik er ook nog en toen ben ik samen met Kimli en Sokunthea, twee oudere meisjes van het weeshuis, ook weer wat spullen wezen kopen. Voedsel is en blijft prioriteit nummer 1, want er moeten op dit moment 40 monden gevoed worden, zonder één dollar steun van de overheid.

 

Afgelopen jaar tijdens de regenperiode in september/oktober stond het water bijna een halve meter hoog in het weeshuis, de kinderen moesten noodgedwongen overnachten op een aantal tafels die daar staan, hun slaapvertrekken stonden ook blank. Niet alleen kwam het water in huis, ook het zand dat vlak voor de ingang ligt, kwam allemaal naar binnen. Dit gaan we nu het komende jaar aanpakken, het contract met de aannemer heb ik al getekend en de aanbetaling is gedaan. Ze gaan nu de gehele ruimte voor de ingang dusdanig veranderen dat er geen water meer naar binnen kan stromen en bovendien wordt de zandvlakte geheel betegeld, het gaat hartstikke mooi worden!

 

Kimli (het meisje links op de foto) wil graag gaan studeren op de universiteit en de stichting heeft zich garant gesteld dat zij de komende vier jaar kan gaan studeren. Ik realiseer me dat er de komende jaren nog meer kinderen bij zullen komen die willen gaan studeren en dus wordt dat voor de stichting prioriteit nummer twee want als de kinderen een goede studie krijgen, zal er voor hen ook hopelijk een goede toekomst in het verschiet liggen.

 

Ik wil besluiten door nogmaals mijn hartelijke dank uit te spreken voor alle gulle giften, zonder dat geld was het onmogelijk geweest om deze schatten van kinderen blij te maken.

 

Voor 2010 wens ik iedereen een goede gezondheid en veel warmte.

 

Hartelijke groet,

 

Frits

001

002